PodPad
#7 – Innovatív új magyar színházi darab a Vígben – milyen potenciálok rejlenek még Magyarországon a japán színházi műfajokban?

Ablak Japánra

#7 – Innovatív új magyar színházi darab a Vígben – milyen potenciálok rejlenek még Magyarországon a japán színházi műfajokban?

Yanagisawa Gyöngyi

1:28:00

2022. 04. 14.

Kategóriák

Leírás

Cseh Dávid, dramaturg, esztéta és műfordító egy személyben. 2017-ben töltött el fél évet Tokióban, ahol színházművészeti tanulmányokat folytatott. Ennek a fél évnek, és persze a korábbi kutatásainak és tanulmányainak eredménye az a monodráma, amit a Vígszínház mutatott be 2022. elején. A mai podcastben Dáviddal beszélgettem a darab keletkezésének hátteréről, a formai megoldásokról, a színészek iránti kihívásokról és arról, hogy miért is született meg ez a darab? ☝️ A podcastre a honlapon vagy pedig a lenti linkről lehet feliratkozni, így egy helyen összeszedve tudod olvasni az epizóddal kapcsolatos híreket. Iratkozz fel, ha nem szeretnél lemaradni semmiről.... 👉 https://bit.ly/ablak-japánrapodcasthírlevélfeliratkozás ☝️ Feltétlen kattints kérlek az alábbi linkekre, ha meg szeretnéd tekinteni a darabot a Vígszínház Házi Színpadán (Pannónia u. 1, 1136 Budapest), a színház honlapján tudsz további információkhoz jutni és jegyet is rendelni... 👇 http://vigszinhaz.hu/Szelvesz_utan_is_szep_vagy ☝️ Ez az epizód ha közvetlen nem is, de közvetve mindenképp kapcsolódik a történetmeséslés témájához. Az alábbi cikkemben egy anime sorozat példáján próbálom megragadni a történet mesélés technikáját, amolyan japán módra: 👇 https://japan-window.hu/hogyan-sztorizzunk-pelda-az-anime-kulturabol/ ☝️ A podcast honlapját itt éred el, küldj kérlek hangos üzenetet (voice mail) az gyorsabb, mint írni! Próbáld ki, egyszerű nagyon! Várom a gondolataidat, véleményedet és a hozzászólásodat a témában! 👇 https://podcast.ablak-japanra.com A podcast nemcsak Japán-rajongóknak készül hanem mindenkinek, aki nyitott a világra! ☝️ Ha csatlakoznál a facebook közösséghez, kattints alább: 👇 https://www.facebook.com/Yanagisawa.Gyoengyi/ https://www.facebook.com/groups/japan.window ☝️ Ha az Instagramon keresnél, akkor itt találsz: @ablakjapanra ☝️ Ha pedig van rá lehetőséged és úgy gondolod, hogy pártolnád és támogatnád a podcast működését, hogy még hallgatható legyen ezután is, akkor az alábbi linkre kattintva teheted meg. Minden támogatást előre is hálásan🙇‍♀️ köszönök! 👇 https://www.buymeacoffee.com/ablakjapanra  És végül, de nem utolsó sorban ha jobban meg szeretnéd ismerni Cseh Dávidot és munkáit, tevékenységét akkor az alábbi linkgyűjteményt ajánlanám: http://vigszinhaz.hu/Szelvesz_utan_is_szep_vagy https://szinhaz.net/2022/02/01/gabnai-katalin-eppen-ilyen/ https://deszkavizio.hu/a-honap-legjobbja-januar-2/ https://mandiner.hu/cikk/20220126_elet_szinhaz_kultura két további interjú: https://szinhaz.org/csak-szinhaz/kulissza-csak-szinhaz/2019/01/02/kutatas-fejlesztes-csak-szinhazban-interju-cseh-david-iro-dramaturggal/ https://szinhaz.online/meresz-mar-mar-provokativ-kiserletek-ezek-interju-cseh-david-dramaturggal/

További epizódok

00:00

00:00